De Kleine Prins

Kinderopvang

VVE Kiki

Het VVE (Veelzijdige Voorschoolse Educatie) programma Kiki is een manier om kinderen te stimuleren en de gelegenheid te bieden om zich te ontwikkelen in zijn/haar eigen tempo.

Het bijzondere van dit programma is dat ik mijn eigen creativiteit en ideeën erin kwijt kan en dat de speelse en informele manier van “leren” centraal blijft staan.

Om het VVE programma optimaal te kunnen benutten heb ik een 5 daagse training gevolgd, en mag ik mezelf sinds het behalen van mijn certificaat een VVE gecertificeerde gastouder noemen.

Kiki is een beer die bij de opvang woont, en doet aan van alles mee en wil veel weten en leren. En Kiki is ook gewoon een knuffelbeer waar de kinderen mee kunnen spelen en waar ze zich mee kunnen indentificeren.

Iedere maand werken we met een ander thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Aan ieder thema is een aantal activiteiten gekoppeld waarbij ik zelf kan bepalen of en hoe ik ze zal uitvoeren.

Het is de bedoleing dat door het gebruik van VVE Kiki de kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden en in verschillende ontwikkelingsfases gestimuleerd en uitgedaagd woren en er vooral veel plezier aan zullen beleven.

De ontwikkelingsgebieden die bij Kiki centraal staan zijn.

·       Motorische ontwikkeling

·       Sociaal- emotionele ontwikkeling

·       Spraak- en taalontwikkeling

·       Rekenprikkels

Het VVE Programma Kiki is een leuke aanvulling op mijn werkwijze waar we allemaal veel plezier aan beleven.

Door met Kiki te werken blijf ik ook mezelf ontwikkelen wat een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kinderen.

Maar het allerbelangrijkste bij De Kleine Prins blijft dat de kindjes met veel plezier komen spelen, zich veilig en vertrouwd voelen en vooral zichzelf kunnen zijn!

 

Kiki